2018 Porsche 718 Boxter GTS / by Nicholas Kauffmann

Vår femte testbil her i Mozzafiato Motors ble en Porsche 718 Boxter GTS, levert av Porsche Center Stavanger!

Å være bilgal trengs ikke medisineres, du må bare innom en lekker bilbutikk innimellom og kanskje på sikt kjøpe deg drømmedoningen når anledningen byr seg!

70 års jubileum!

Det er noe med Porsche som oser lange tradisjoner og historie! Mye er takket være Porsche konsernets evige troskap til det klassiske designet på blant annet 911. Mye har skjedd siden oppstarten for 70 år siden.

Porsche leverte i 2017 over 255,000 biler rundt i verden!  Modellene som kan leveres er Macan, Cayenne, 911, Panamera, Boxter/Cayman og 918. I 2017 hadde selskapet 3,200 ansatte på verdensbasis. Porsche hadde en omsetning på 23,49 millarder Euro og en Ebit på  4,1 milliarder Euro. 

Porsche Taycan (Mission E)

I 2019 kommer Porsche sin aller første helektriske bil som har fått navnet Taycan! Prosjektnavnet var Mission E. Vi gleder oss til denne og håper den får innlagt gromyd så det ikke blir en stille opplevelse som de fleste andre elbiler. Bilen kan du allerede reservere her: www.porsche.com/norway 

Se Porsche sin offisielle video som viser 70 års historie og litt av hva vi har å vente oss i fremtiden.

Vår test av Porsche Boxter 718 GTS

Bilen ble testet i august i Stavanger, kveldstur til Hellestø og tilslutt en roadtrip til Sirdal med Suleskard og Gloppedalsura på veien tilbake! I korte trekk ble det en helt fantastisk opplevelse som vi heldigvis kan dele med dere. 

Det hele starter allerede når vi henter bilen på det lekre anlegget som Porsche åpnet i 2006 i lille Stavanger! Inne i butikken begynner hjertet å slå litt ekstra ved synet av alle skjønnhetene som står her inne! Vi blir fulgt ned i kjelleren hvor vår testbil står klar til å hentes.

Bilen vi fikk låne er den heftigste varianten av 718 Boxter, nemlig GTS utgaven! Den har 365 HK som leverer 420 NM! 0-100 går unna på 4,3 sekunder!

Link til tekniske spesifikasjoner

Bilder fra Dag 1:

For å få full nytelse av bilen må du sette deg inn i det vakre maskineriet og all den vidunderlige teknologien som følger med. Ønsker du å være helt stille i nabolaget, siden denne bilen kan lage skikkelig lyd fra både motor og sportseksosen, så setter du bilen i normal fra en lekker dreieknapp på rattet. (Se svart/hvitt bilde) Valgene du har er normal, individuell, sport og sport plus. Sport var for oss å foretrekke når vi var på landeveien og ville kjøre aktivt. Ønsker du rolig cruising så gjør du det i "normal" - hvis det er "normalt" å kjøre en Cabriolet fra Porsche da...

In the beginning I looked around and could not find quite the car I dreamed of. So I decided to build it myself.
— Ferdinand Porsche

Lørdag morgen kl. 07.00 står vi opp for å få mest mulig ut av det flotte lyset på fjellet! Vi får med oss solen som er nylig stått opp i Stavanger sentrum før alle butikker er åpne. På videoen ser dere stillheten i vår vakre by! Bilen står klar for fjelltur og lengter etter å bli brukt! Det er et lite monster av en motor i denne relativt lette Porschen. På vei opp til fjellet merker vi at bilen er av et kaliber som er blant de sjeldne. Følsomheten i styring, bremser, chassis, ja hele bilen er helt utrolig bra. Motoren er midtstillt i 718! Dette er selvfølgelig noe av det som gir den gode opplevelsen av å ligge som limt på veien! Dekkene og felgene er store, 20 tommere, men det er ingen tegn til sporing på selv dårlige fjellveier. 

Det er klart at vi har mer enn nok krefter bak ryggene våre. Det er enda mer morsomt å kjøre på fjellet da svingene er så krevende at bilen bare ber om mer og elsker det den blir servert. Et slikt kunstverk av en bil fortjener råskap og utfordringer. Bilen ber om å bli kjørt hver dag hele året, selv med stoff taket.

Taket tas ned ved et lett trykk på en knapp i midtkonsollen, lyset, solen, luften, lyden av herlig Porsche motor kommer rett inn i øret på herlig balsamerende måte! 

Vi kjører en av de vakreste bilene som finnes i Porsche sitt sortiment midt på det norske vakre fjellet! Hva kan egentlig toppe dette? 

Vi håper dere likte vår reportasje og gleder oss allerede til neste Porsche som skal testet! Følg med!