2017 MINI Countryman Cooper S / by Nicholas Kauffmann

Da er vi kommet til vår fjerde testbil! En kul 2017 MINI Countryman Cooper S All4 Hybrid levert av MINI Stavanger. Roadtripen var planlagt slik at vi skulle ta nordsjøveien RV 507 og RV 44 sørover mot Egersund . På hjemturen tok vi av E39 inn til Flekkefjord og kjørte videre på RV 44 til Egersund. Turen sørover er preget av flotte strender, flate landskap, mens turen norover fra Flekkefjord er preget av fantastiske fjellformasjoner i kombinasjon med utrolige bilder utover vår vakte kyst. Hva  er bedre enn en rå tass av en MINI på flotte norske veier? Bilen har perfekt plass til 5 personer og bagasje. Trenger du mer plass kjøper du en fet takboks til bilen og får den laget i en kul farge som passer til bilen.

Bilen vi kjører har 224 HK som sammen med elmotoren trekker med hele 385NM!

Hybridsystemet er sømløst satt sammen og det kjennes ikke når dette skifter mellom bensin og elektrisk. På turen vi kjørte fra Forus til Lyngdal tur/retur hadde vi fortsatt strøm tilgjengelig men fikk varsel helt på slutten av vi trengte å lade. Bilen kjennes sprek med mer enn nok ressurser til å kjøre aktivt på herlige sletter langs jærstrendene og hakket mer aktivt på vei hjem via svingete fjellveier i slalom.

MINI er eid av BMW gruppen og MINI Countryman lages på flere steder i verden, men den europeiske varianten lages i Nederland. Kvalitetsfølelsen er klart BMW og finish og materialer som er valgt er av det mer eksklusive. Utgaven vi har fått låne av MINI Stavanger er en John Cooper Works utgave med sportsseter, head up display, navigasjon, trådløs lading av mobil i armlene, ryggekamera, picnic bench(:-)), 2-delt panoramatak, automatgir og mye mer. 

Det er steinharde sportsseter levert av John Cooper Works i denne utgaven. Har selv savnet slike seter i andre biler som har alt for myke seter som til slutt gjør at ryggen og beina blir følelsesløse. Etter et par timer elsker man disse setene! På langtur er de klart å foretrekke. Det merket vi.

MINI skal egentlig være 3 dørs og så minimalistisk som mulig. MINI dukket opp på markedet på slutten av 50-tallet og da gjaldt det å bruke lite drivstoff og det skulle være en bil for folket. Mye har skjedd siden BMW kjøpte MINI og tok det til et helt annet nivå med flere utgaver av denne ikoniske bilen. Det er noe med disse bilene som får frem smilet og bringer glede ved det å kjøre bil. Bilene fås altså i 3 dørs coupe, 3 dørs cabriolet 5 dørs, Clubman (stasjonsvogn) og til slutt Countryman. I 2019 kommer det en helelektrisk versjon av 3-dørs varianten som sikkert vil ta det norske markedet med storm. 

Interiørmessig er det flere utradisjonelle løsninger med stor sirkelformet skjerm i midten av dashbordet som en etterligning av originalen. Inntil få år siden var det her speedometer var. Dette funker og gjør at bilturen ikke er så kjedelig som den fort kan bli i en mer vanlig bil! Eneste vi savnet på denne 2017 modellen var carplay, men dette finnes fra 2018 modellen. Lydanlegget i denne bilen er bare rått! Anbefaler på det sterkeste å legge til Lounge pack som inkluderer HiFi høyttalersystem fra Harman Kardon som er rett og slett herlig!

Bilen vi har testet starter på 383.000,- før ekstrautstyr som til slutt bringer bilen på 551.900,- 

Vi takker MINI Stavanger for lånet av bilen og gleder oss til test av en 3-dørs modell og Clubman!